מזינות,עשירות ומרככות את העור, חמאות צמחיות הם תוספות נהדרות להעשרת מגוון מוצרים טבעיים שאנחנו יכולים להכין בעצמנו. הם מוצקות בטמפרטורת החדר ובעלות מרקם ותחושות שונות על העור.
היום נדבר על חמאת שיאה, חמאת מנגו וחמאת קקאו(שמן קוקוס הינו שמן מוקשה ולא חמאה כמו שחלקנו רגילים לחשוב). אעזור לכם לבחור את החמאה הכי מתאימה למוצר הטבעי שאתם מכינים ואסביר מה ההבדלים ביניהם.
לפני שנדבר על חמאות, קודם כל נדבר על המרכיבים המשותפים שלהם. חמאות מופקות ממקור טבעי של צמחים, זרעים, פירות וכדומה.
באופן כללי, חמאות מוסיפות לחות,רכות והזנה לעור לכן אני מאוד אוהבת להוסיף אותם למגוון מוצרים טבעיים שאני מכינה בעצמי.
בסבון מוצק הם מאריכות את חיי המקלחת של הסבון, כלומר הסבון יישמר ליותר שימושים בשימוש במקלחת, בנוסף לכך, הם יוצרות סבון קשה יותר למגע ויכולות להוריד את רמת הניקוי והקצף של הסבון לכן בדרך כלל אני מוסיפה אותם במינון נמוך יחסית.
חמאת קקאו היא הכי קשה ושבירה יחסית לחמאת מנגו וחמאת שיאה והיא נמסה בטמפרטורות יותר גבוהות משאר החמאות.
חמאת קקאו
חמאת קקאו הינה שומן צמחי שמופקת משומן גרעין פרי הקקאו. זאת חמאה בצבע צהבהב(לא מזוככת) או לבן(מזוככת) היא שבירה וקשה מאוד למגע ולכן היא מתאימה להקשות את הסבון המוצק הטבעי,למשחות, שפתונים ותחליבים. לעומת חמאת מנגו ושיאה, היא אינה נמסה במגע עם העור כי נקודת ההמסה שלה גבוהה יותר משלהם.
באופן טבעי, לחמאת קקאו יש ניחוח שוקולדי כאשר היא אינה מזוככת לעומת החמאה המזוככת שהיא לבנה וללא ניחוח. בסבון מוצק, היא לא תורמת לקצף ועלולה להפוך את הסבון לשביר לכן עדיף להשתמש בה עד 5% והיא תחליף מצוין לשמן דקל.
בקרמים ותחליבים, היא מסמיכה אותם ונספגת לאט לאט לכן מתאימה בתור קרם גוף או קרם רגליים עשיר במינון של 2-5%
חמאת מנגו
לחמאת מנגו יש מרקם קשה יותר מחמאת שיאה אבל רכה יותר במרקמה מחמאת קקאו. היא מופקת מגרעין המנגו ונמסה במגע עם העור. רוב חמאות המנגו בשוק הם מזוככות בכדי להוציא מהם את הצבע הצהבהב והניחוח האגוזי ולהפיק קרם אסתטי יותר. היא נמסה ב 30 מעלות וחיי המדף שלה היא 1 שנה.
המרקם הבנוני של חמאת המנגו(לא קשה מידי ולא רכה מידי) הופכת אותה לאידיאלית להוספה למגוון מוצרים טבעיים. בסבון מוצק, מומלץ להשתמש בה במינון של עד 15% או פחות מכלל השמנים אם מוסיפים אותה יותר מ 15% הסבון עלול להיות שביר ולפגוע בהקצפה בנוסף לכך, היא עוזרת לשמור על הסבון לזמן יותר ארוך במקלחת(חיי המקלחת) אך פחות מחמאת הקקאו.
חמאת שיאה
חמאת שיאה מופקת מגרעין הפרי של עץ הקריטה. חמאת שיאה מזוככת היא לבנה וללא ניחוח אגוזי והלא מזוככת היא צהובה ובמרקם רך יותר. אני מעדיפה להשתמש במזוככת כי חיי המדף שלה ארוכים יותר וללא ניחוח שיכול להעיב על מוצר שהכנתי.
מרקמה רך יותר מחמאת הקקאו וחמאת המנגו והיא נמסה במגע על העור.
בסבון מוצק, היא מוסיפה רכות והזנה לעור ואינה פוגעת בהקצפה לכן ניתן להשתמשבה במינון של 5-20% . אם משתמשים בה במינון גבוה יותר, היא עלולה ליצור סבון רך במקצת.
בקרמים, תחליבים ומשחות היא מקשה ומסמיכה אותם ומתאימה לטיפול בסבוריאה, עור יבש וגירויים. לכן מומלצת בעיקר לקרם גוף, קרם רגליים ומשחות לעור יבש וגם למשחות החתלה.
מינון מומלץ:
בקרמים ותחליבים 1-5%
במשחות- 5-10%
איזה חמאות אתם אוהבים להשתמש?
ספרו לי בתגובות:)
Comments